Servei d’envelliment actiu AQUEST SERVEI PROPORCIONA ATENCIÓ I ACOMPANYAMENT DIÜRN A LES PERSONES, POTENCIANT L’ENTRENAMENT DE LES HABILITATS COGNITIVES, FÍSIQUES, CREATIVES I SOCIALS AMB L’OBJECTIU DE MANTENIR LA SEVA AUTONOMIA I INDEPENDÈNCIA A LA VEGADA QUE GAUDEIXEN FENT ACTIVITATS ADREÇADES A LES SEVES NECESSITATS.

A les diferents sessions es realitzen diferents tècniques i procediments d’estimulació com ara: la reminiscència,  exercicis d’atenció i memòria, activitats d’orientació a la realitat, psicomotricitat, expressió artística, i socialització a través de la interacció grupal, entre altres.

L’entrenament de les habilitats proporciona a les persones (especialment a la gent gran) una millora important si aquestes presenten algun dèficit de memòria. També prevenen de malestars tant psíquics com físics, i millora la qualitat de vida.

Aquest taller està destinat a persones adultes que tinguin o no dèficit cognitiu, que vulguin potenciar les seves capacitats. S’imparteix cada dia de dilluns a divendres, al matí de 9:00h a 13:30h i, a la tarda de 16:00h a 20:00h.

Com us atenem

El Servei d’Envelliment Actiu és dut a terme per professionals qualificades, que són: una fisioterapeuta, una educadora social, una professional artística i, una auxiliar de suport. També es disposa de la treballadora social i la psicòloga per assessorar i realitzar un acompanyament a totes les persones que necessitin suport o informació respecte als serveis o tràmits.

Activitats

PROGRAMA COMPLET D’ACTIVITATS A LA NOSTRA RESIDÈNCIA

  • Memòria: Es treballen les capacitats cognitives en grups reduïts a través d’exercicis de diversos formats.
  • Pintura: Realitzant treballs artístics amb l’assessorament de la dinamitzadora artística.
  • Multisensorial: Es treballaran diferents propostes sensorials com cuina, olors i textures, horticultura i manualitats, entre altres, per aconseguir un millor benestar i plaer personal.
  • Actualitat: Es tractaran temes cercats a través de diversos recursos tot fent un intercanvi d’impressions per orientar a la persona en espai-temps.
  • Exercici físic: Fent activitats de gimnàstica i de psicomotricitat per millorar les capacitats funcionals de les persones aportant benestar.
  • Reminiscència: Es treballa a partir de diverses propostes com el llibre de vida o viatjant pel món.
  • Musicoteràpia: A través de la música es treballen aspectes emocionals, cognitius i personals.
  • Cinefòrum: Mitjançant la visualització d’una pel·lícula o curtmetratge obrirem un debat per reflexionar.
  • Lectura: Facilitar la lectura, tant oral com escrita, als i les nostres residents.
  • Bingo: De manera lúdica utilitzant el Bingo, socialitzem, treballem les nostres capacitats cognitives i passem una estona divertida.